Ontspanning en genezing: weg met de stress

Geplaatst op

In onze hectische wereld is er veel om zenuwachtig over te zijn. Zeker als je ouder bent. Dat zorgt voor diverse aandoeningen, waaronder rugpijn. Stress gaat altijd naar de zwakke plek in je lichaam en komt daar tot uitdrukking in de vorm van een irritatie of pijn. Gelukkig zijn er ook behandelingen waarmee je rugpijn kunt behandelen, zoals orthomanuele therapie. In deze blog vertellen we er meer over.

Orthomanuele therapie

Bij orthomanuele therapie richt de therapeut zich op pijnklachten in de rug, nek en heupgewricht. Vaak zijn er ook klachten die niet in verband staan met de wervelkolom. Ook deze zijn goed te behandelen men orthomanuele therapie. Er kunnen tal van andere klachten ontstaan die samenhangen met spierspanning en stress, zoals hoofpijn, migraine of last van de spijsvertering. Bij deze vorm van therapie wordt er (net als met zoveel andere therapieën) een behandelplan met je opgesteld. Op deze manier is de therapie op jou afgestemd en zullen je klachten beter verholpen kunnen worden.

Vergoeding

Niet allen therapieën worden door de zorgverzekering vergoed. Zeker niet de alternatieve therapieën waarvoor geen goed wetenschappelijk / medisch bewijs gevonden is. Maar de orthomanuele therapie is wel wetenschappelijk erkend en de artsen hebben een gedegen opleiding gevolgd. Ze zijn ook geregistreerd in het BIG-register. De therapie wordt ook gewoon vergoed door de zorgverzekering.

Voorkom rugklachten

Preventie is de beste remedie, daarom zijn er een aantal dingen waarmee je rugklachten kunt voorkomen. We noemen er een aantal:

  • Ga goed zitten
  • Ontspan voldoende
  • Kies voor goede schoenen bij staand werk
  • Beweeg voldoende

Het moderne leven is niet alleen heel hectisch op sommige momenten, vaak bewegen mensen ook te weinig. En dat is een zorgelijke ontwikkeling. Veel beter is het om te zorgen dat je elke dag minstens een half uur beweging hebt. Hoe je dat makkelijk kunt doen? Check de tips:

  • Neem de trap op je werk
  • Ga koffie halen bij het koffiezetapparaat dat verder weg staat
  • In de pauze ga je lekker wandelen
  • Eet niet te veel, voorkom overgewicht

Meer weten?

Op onze site vind je artikelen over diverse aspecten van de medische wereld. Actief en gezond: een goede leefstijl. 5 bijzonder gezonde voedingssupplementen.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden