Actief en gezond: leer je kinderen een bewegelijke leefstijl

Geplaatst op

Wat kun je er aan doen om je kinderen meer te laten bewegen en hun gezondheid te waarborgen. Het is een feit dat steeds meer mensen, waaronder kinderen, last hebben van overgewicht. In deze blog laten we je zien wat je kunt doen om overgewicht bij kinderen te bestrijden door ze een actieve leefstijl aan te leren. Peutergym Haarlem helpt je graag om je kinderen een actieve leesstijl bij te brengen. Lees snel verder om te ontdekken wat je kunt doen.

Samen dingen doen

Na je werk op de bank liggen is er met jonge kinderen echt niet meer bij. Het is voor jezelf ook een stuk gezonder om in beweging te blijven. Wanneer je in de bouw werkt is het probleem van te weinig beweging doorgaans niet echt aan de orde, maar bij een kantoorbaan is het toch een ander verhaal. Je kunt een aantal leuke dingen met je kinderen doen om te voorkomen dat het bankhangers worden, we nemen even een aantal voorbeelden met je door.

Wandelen

Een actieve leefstijl hoeft niet duur te zijn, je kunt heel prima eenvoudige dingen doen waarmee je lekker in beweging bent. Wandelen is er een van. Zo roest je niet vast aan het meubilair thuis. Natuurlijk is er nog veel meer wat de moeite waard is:

·        Fietsen

Een leuke fietstocht voert net iets verder dan wandelen en het is inspannend op een prettige manier. We raden je niet aan om met kinderen op een fietsvakantie te gaan, want daar zijn ze vaak nog te klein voor. Het moet wel leuk blijven, zo denken wij.

·        Lekker swingen

Swingen in huis of buiten is een ideale manier om muziek en beweging te combineren. Muzikale ontwikkeling is belangrijk en deze komt tot stand wanneer jullie lekker gaan swingen. Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk met je telefoon en bluetooth speaker. Gewoon naar het bos gaan of het park, al dan niet met neefjes en nichtjes en genieten van de natuur en het dansen.

·        Sport

Een gangbare optie is je kinderen op een sport doen. Het voordeel van deze keuze is dat er een structuur opgezet wordt, op vaste tijden trainen. Wel is het zaak dat dit bij het karakter van je kind past, misschien hebben ze meer met dans en muziek.

Tips om te beginnen

Het is belangrijk om te kijken waar de interesses en de talenten van je kind liggen. Zelf laten uitvinden wat ze leuk vinden is dan belangrijk. Wanneer ze een keuze gemaakt hebben, is het zaak om ze zo goed mogelijk te stimuleren. Een beetje pushen is niet erg, als het maar niet to much is. Soms hebben kinderen een duwtje en een steuntje in de rug nodig.

Ontdek meer

Wat zijn goede voedingssupplementen? En is koffie nu wel of niet gezond? Op onze site informeren we je over gezondheidszaken. Blijf ons volgen en zo op de hoogte van het laatste nieuws.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden