In het ziekenhuis belanden op vakantie: wat te doen?

Geplaatst op

Je wilt er liever niet aan denken en dat is nu juist het moment waar de problemen beginnen. Of je nu wilt of niet, je kunt in het ziekenhuis belangen op vakantie. Wat ga je dan doen? Eigenlijk moet de vraag zijn, wat had je al moeten doen? In deze blog geven we je een aantal tips om je goed verzekerd op vakantie te laten gaan. Het is slim om een goede zorgverzekering af te sluiten die kostendekkend is. Lees snel de tips en doe er je voordeel mee.

Basis verzekering

De basis verzekering vergoed de meeste kosten van een dokter, arts of ziekenhuis. Dit wordt vergoed uit de zorgverzekering met een basisdekking. Daarbij moet wel vermeld worden, dat de kosten voor nodige of spoedeisende medische ingrepen gelden. Ingrepen die kunnen wachten moeten in Nederland gedaan worden en worden meestal niet vergoed. Ook geldt er een maximum aan het bedrag dat uitgekeerd wordt bij een ingreep die noodzakelijk ondergaan werd, namelijk tot aan het Nederlandse tarief. Check of je voldoende verzekerd bent en ga dan pas op reis. Voor landen rond de Middellandse zee (Europa) geldt een verzekering, maar voor de wereld geldt weer een andere. Kijk goed wat je nodig hebt.

Wat is verstandig om te doen bij een ziekenhuisopname?

Wanneer je in het ziekenhuis ligt, verzin je vast niet zo snel deze belangrijke zaken, daarom zetten we ze maar even voor je onder elkaar:

  • Contacteert je reisorganisatie
  • Stel je familie in Nederland op de hoogte
  • Bel je zorgverzekeraar
  • De Nederlandse ambassade kan je helpen

Wat gebeurd er als je onverzekerd bent?

Het zal je maar gebeuren: onverzekerd in het ziekenhuis belanden in het buitenland, maar als het gebeurd, wat moet je dan doen? Het belangrijkste is dan te zorgen dat de ziekenhuisrekening voldaan kan worden. Dat kan met een creditcard, maar ook door overboekingen van familieleden.

Conclusie

Als je van te voren goed verzekerd bent, dan hoef je je geen zorgen te maken en kun je lekker genieten van je vakantie. Er zijn verschillende opties om je ziekenhuisrekening te betalen als je niet voldoende verzekerd bent. En onthoudt, een ongeluk zit slechts in een klein hoekje….

Meer lezen?

Wil je meer ontdekken op onze site? Lees dan onze blogs over gesnurk en implantaten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden