Wakker liggen van gesnurk: het hoeft niet meer

Geplaatst op

Veel mensen liggen wakker van het gesnurk van hun partner. Dat kan leiden tot slaapproblemen en zelf tot relatieproblemen. Natuurlijk kun je apart gaan slapen, maar dat is niet zo gezellig. Veel beter is het om de snurkproblemen het hoofd te bieden. Hoe je dat kunt doen, gaan we in deze blog uit de doeken doen.

Neem een beugel

Een MRA-beugel is een oplossing waar je veel gemak van zult hebben. De beugel duwt de onderkaak een beetje naar voren. Als je de MRA-beugel draagt, zul je achter in je keel meer ruimte hebben. Zo snurk je niet. Tandarts amsterdam kan deze beugel bij je aanmeten.

Verander je slaaphouding

Liggen op je rug is vaak een probleemhouding. Zo zakt je gehemelte en de basis van je tong op de achterkant van je keel en ontstaat er een vibrerend geluid dat we snurken noemen. In een andere houding gaan liggen, kan helpen het snurken tegen te gaan. Een andere tip is het gebruiken van een lichaamskussen. Dit kussen ondersteund het gehele lichaam en helpt het slapen op een kant. Dit kussen houdt je ook op deze kant en zorgt dat je comfortabel ligt.

Afvallen

Het helpt om af te vallen. Als je zwaar bent wordt je keel meer dichtgedrukt. Zo heb je meer kans om te gaan snurken.

Vermijd alcohol

Als je niet wilt snurken, moet je geen alcoholhoudende dranken drinken. Alcohol en kalmerende middelen zorgen dat de spieren achter in je keel slapper worden. Op deze manier is de kans groter dat je gaat snurken.

Slaap voldoende

Als je te weinig slaapt raak je oververmoeid. Wanneer je dan gaat slapen zul je dieper slapen en daardoor de spieren extra verslappen, met het gevolg dat je gaat snurken.

Open neusholtes

Het kan handig zijn om voor het slapen een douche nemen. Zo gaan je neusholtes open en zul je minder last hebben van snurken. Wanneer je verkouden bent of hooikoorts hebt, dan kan dit een verlichting betekenen en zorgen voor meer open holtes. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een neusspray.

Drink goed

Als je voldoende drinkt zal je neus minder droog zijn. Dit zorgt voor minder of geen gesnurk. Vrouwen moeten 11 kopjes water drinken, mannen 16.

Conclusie

Snurken kan een groot probleem zijn en partners uit elkaar drijven. Dit is niet nodig omdat er veel oplossingen voor dit probleem zijn. We hebben je in dit artikel een aantal tips gegeven waarmee jij heel eenvoudig een snurkprobleem het hoofd kunt bieden. Of het nu gewoontes zijn die je veranderd of een speciaal op maat gemaakt bitje, door een combinatie van methodes kun jij weer rustig slapen. Dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Vergist je niet, snurken kan er voor zorgen dat jij en je partner een slechte nachtrust hebben, waardoor er allerlei gezondheidsproblemen ontstaan. Deze kun je voorkomen en dat is gemakkelijk dan je denkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden