Hoe kan ik spataderen voorkomen? Enkele tips

Geplaatst op

Kijk je kunt wel bang zijn voor spataderen, maar daar voorkom je ze niet mee. Onze tips zijn echter wel een goede manier om ze te voorkomen. Hoe je dat kunt doen? Check dat maar eens in deze blog, want de experts zijn het er over eens dat deze tips echt werken. Mocht je al last hebben van spataderen, dan zijn deze tips nog steeds handig.

Beweging

Spataderen voorkomen doe je door veel te bewegen. Dan maakt het niet uit wat je gaat doen, wandelen, zwemmen, joggen of fietsen. Wat je maar leuk vindt om te doen. Door de beweging van je spieren wordt zuurstof door de spieren gebracht. Zware krachttraining is een manier om juist spataderen te kweken. Pas daar mee op.

Draag goede schoenen

Mensen met een staand beroep hebben meer kans op spataderen en dit zal zeker niet verbeteren wanneer de schoenen slecht zijn waarop ze staan. Draag daarom altijd goede schoenen. Hoge hakken bijvoorbeeld zijn echt geen goede schoenen om de hele dag op te staan.

Losse kleding

Wanneer je kleding te strak zit loop je meer kans op spataderen. Dit heeft te maken met de bloedsomloop die gehinderd wordt door de strakke kleren. Ga dus voor losse kleding.

Eetgezond

Gezond eten en genoeg bewegen, zo luidt het advies. En dit is goed op te volgen door een planning te maken voor je week. Misschien wil je juist door de weeks goed eten en in het weekend een keer ‘makkelijk’, zoals een pizza ofzo. Eet en drink gezond en je zult minder snel last hebben van spataderen.

Zwaar tillen

Door zware dingen te tillen zet je de aderen onder druk. Zo kunnen spataderen zich vormen. Tegenwoordig is sporten heel populair, maar vergeet niet dat het niet altijd gezond is om zo extreem te trainen. Een half uur training is echt effectief, daarna neemt het cortisolniveau toe en is het eigenlijk alleen maar een ineffectieve belasting van jezelf.

Massage

Veel werkgevers hebben een massagebeleid waarbij medewerkers gratis in het kantoor een massage kunnen krijgen. Dit voorkomt veel problemen veroorzaakt door overbelasting. Wanneer je merkt dat je last hebt van je kuiten en benen, dan is het goed om dit aan te kaarten. Soms is een langere sessies bij een masseur nodig om vastzittende spieren weer soepel te maken.

Pauze

Wanneer je lang onderweg bent en vaak, bijvoorbeeld wanneer je in het bedrijfsleven actief bent, dan is het goed om zo nu en dan een pauze te nemen en even de benen te strekken. Zo kun je weer de bloedsomloop goed opgang helpen.

De tips in het kort?

Onze tips zijn praktisch en helpen je de kans op spataderen voorkomen:

  • Beweegvoldoende
  • Eet gezond en voorkom overgewicht
  • Kies je schoenen met zorg uit

Conclusie

Je bent niet overgeleverd aan de spataderen. Met onze tips is het mogelijk om ze te voorkomen. Maar heb je ze al en wil je er vanaf, dan is het zaak om je te laten informeren door een expert. Er zijn cosmetische behandelingen die je kunnen helpen.

Wil je meer lezen?

Er valt veel meer te ontdekken op onze website. Zoals de meest gestelde vragen over een heupprothese, maar ook wat je tegen gesnurk kunt doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden