Welke zaken moet je regelen wanneer je bent uitbehandeld

Geplaatst op

Het is een regelrechte nachtmerrie, maar het kan iedereen met een ernstige ziekte overkomen: het bericht van de dokter of specialist dat je uitbehandeld bent. Of het nu gaat om kanker, een degeneratieve ziekte of een auto-immuunziekte, het is belangrijk om na te denken wat je moet doen wanneer het er niet meer op lijkt dat je zult herstellen of genezen.

Stap 1: maak administratieve zaken in orde

Het laatste wat je wil is dat je familie, naast het verwerken van al het verdriet, ook nog een hele hoop administratieve zaken moet gaan regelen. Dit kan namelijk erg veel stress opleveren wat je dierbaren er maar misschien moeilijk bij kunnen hebben. Daarom kun je ze enorm helpen door een aantal zaken goed te regelen. Heb je bijvoorbeeld al een goede uitvaartverzekering en is alles voor een goed afscheid geregeld? Ook bankzaken zoals leningen en pensioenen kun je eenvoudig thuis regelen via internet. Op die manier kun je je familie en je dierbaren nog een handje helpen.

Stap 2: Neem afscheid

Als je weet dat je einde in zicht is, kun je vaak beter voorbereid afscheid nemen van mensen. In veel gevallen komt een overlijden toch meer als een verrassing. Als je in een situatie zit waarin je uitbehandeld bent, dan kun je soms ook een indicatie van je specialist hebben gekregen. Dat betekent dat je, mocht je dat willen, je nog de mogelijkheid hebt om van sommige mensen persoonlijk afscheid te nemen

Stap 3: Omarm de tijd die je nog hebt

Niets is voor eeuwig. De meeste mensen leven elke dag zonder zich genoeg te realiseren dat ook zij een houdbaarheidsdatum hebben. Als je dit wel hebt, dan biedt het je de mogelijkheid om op een andere manier naar tijd en ervaringen te kijken. Als je je regelmatig realiseert dat alles eindig is, dan zul je meer waarde hechten aan de momenten die je nog hebt. Uiteraard is dit allemaal een kwestie van perceptie, maar de oude Grieken en Romeinen wisten het al toen ze zeiden: Memento mori.

Gerelateerde berichten

Nooit meer bang voor de tandarts, hoe kan dat?

Met de komst van de angsttandarts wordt het voor bange mensen een stuk eenvoudiger om naar de tandarts te gaan. Ze mijden vaak de zorg van deze...

Lees meer

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden