Wat is Botox: De volledige gids

Geplaatst op

Je kent waarschijnlijk de basisprincipes van Botox injecties, vooral dat ze zijn ontworpen om rimpels glad te strijken. Toch is er veel wat je moet weten over Botox voordat je een behandeling ondergaat. In dit blog behandelen we de meest gestelde vragen over Botox.

Wat is Botox?

Simpel gezegd, Botox is een medicatie geïnjecteerd in spieren om tijdelijk glad kraai-voeten rond de ogen en frons lijnen en andere lijnen op het voorhoofd. Het bevat een zeer gezuiverd botulinetoxine-eiwit.

Hoe werkt Botox?

Wanneer je fronst, lacht of knippert, trekken bepaalde gelaatsspieren samen en creëren lijnen op het gezicht. Botox vermindert tijdelijk deze spieractiviteit door deze gezichtsspieren te verlammen, waardoor de kraaienpootjes en fronsrimpels zichtbaar gladder worden.

Hoe lang duurt het voordat Botox werkt?

Botox staat bekend als een korte procedure – de werkelijke injecties duren slechts 10 minuten. Dat gezegd hebbende, resultaten verschijnen over het algemeen binnen24 tot 48 uur. Het gezicht ziet er binnen een week merkbaar gladder uit, met optimale resultaten na een maand. In de klinische studies van de fabrikant:

  • 67,9% van de mensen had op de 30e dag na de behandeling een lichte of geen kraaienpoten.
  • 80% van de mensen had de fronslijnen aanzienlijk verzacht. De effecten verslijten meestal na drie tot vier maanden.

Kom ik in aanmerking voor Botox?

De meeste volwassenen komen in aanmerking voor Botox (de fabrikant raadt het niet aan voor personen jonger dan 18 jaar). Krijg geen Botox als je:

  • Allergisch bent voor één van de ingrediënten in Botox of voor een ander botulinum toxine product (Dysport, Xeomin, enz.).
  • Een infectie hebt op de behandelplek
  • Wordt behandeld voor urine-incontinentie of je blaas niet alleen kunt legen
  • Zwanger bent of borstvoeding geeft. Het is niet bekend of Botox een ongeboren baby kan schaden of in de moedermelk terecht kan komen.
  • Als je andere aandoeningen hebt, is het het beste om je arts te raadplegen voordat je Botox krijgt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden