Wat houdt de HACCP in?

Geplaatst op

Met de HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) kun je de hygiëne in de keuken van je bedrijf op orde houden. Wat is haccp? In deze blog nemen we een aantal zaken met je door waarmee je je voordeel kunt doen. Check it out!

Voedselveiligheid bewaken

In de keuken kan er veel fout zijn. Jaarlijks worden dan ook veel mensen ziek door slecht eten, giftige middelen en een onhygiënische situatie in de keuken. Met de HACCP kun je een focus hebben op de veiligheid van je gasten. Je kunt in elke fase van de voedselbereiding of -productie een vinger aan de polshouden.

Welke gevaren zijn er in de keuken?  

De meest voorkomen de gevaren in de keuken zijn: Schimmels, bacteriën, parasieten en virussen. Ook chemische stoffen en ongewenste stukjes materiaal: metal, glas en botdeeltjes. Het niet schoonmaken van je keuken roept gevaren op, zoals de genoemde micro-organismen.

Wat is het HACCP?

In het systeem van HACCP wordt er gekeken naar een aantal zaken:

  • Kijk naar alle mogelijk gevaren
  • Bepaal waar echt actie ondernomen moet worden, de zogenaamde kritieke punten
  • Hou in de gaten of de doelen gehaald worden en of de zaken op orde blijven
  • Leg alles vast zodat je een goede documentatie hebt, dit is een bewijs dat je aandacht besteedt aan de voedselveiligheid.

Zo kun je altijd aantonen dat je professioneel te werk gaat.

Conclusie

Wanneer je werkt in de voedselbranche, dan kunt je een inspectie verwachten. Doe je het allemaal wel volgens de regels? Wanneer jij kan aantonen dat dit daadwerkelijk zo is, dan hoef je niets te vrezen. Lees goed verschillende regels erop na. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden