Selecteer een pagina

Een schadevergoeding is een prestatie die een partij moet verrichten om de veroorzaakte schade bij anderen te vergoeden. In veel gevallen gaat het hierbij om een geldbedrag. Als een partij bij het ongeval letsel heeft opgelopen, dan is de letselschadevergoeding bedoeld om de geleden schade te compenseren. Alleen in wat voor gevallen kun je een schadevergoeding claimen en hoe doe je dit?

Wanneer kan ik een schadevergoeding claimen?

Je kunt een schadevergoeding claimen in een van de volgende gevallen:

  • Er is echt sprake van schade, oftewel het ongeval heeft ervoor gezorgd dat je er echt iets aan over hebt gehouden.
  • Een andere partij moet aansprakelijk zijn voor het ongeval. Op deze partij moet je de geleden schade kunnen verhalen.
  • Er moet sprake zijn van een causaal verband tussen ongeval en schade, oftewel je moet kunnen laten zien dat de schade het gevolg is van het ongeval.

Weet je niet zeker of je aanspraak maakt op letselschadevergoeding? Neem dan contact op met een specialist en laat je gratis helpen bij het claimen van deze schadevergoeding.

Hoe claim ik de schadevergoeding?

Dit doe je door eerst een andere partij aansprakelijk te stellen voor de schade. Pas wanneer de aansprakelijkheid is erkend, wordt er gestart met het berekenen van de geleden schade. Dit doe je door de verschillende schadeposten bij elkaar op te tellen. Het uiteindelijke bedrag kun je indienen bij de verzekering van de tegenpartij.

Het claimen lijkt een eenvoudig proces, alleen komt er meer bij kijken dan je in eerste instantie zult denken. Zo zijn er erg veel soorten schade die je waarschijnlijk over het hoofd ziet. Wil je zeker weten dat je geen geleden schade over het hoofd ziet? Schakel dan de hulp in van een specialist op het gebied van letselschade en schadevergoedingen. Zo vergroot je de kans dat je de schadevergoeding gaat krijgen waar je ook daadwerkelijk recht op hebt.

Pin It on Pinterest