Snel cellulite verminderen en verwijderen

Geplaatst op

Cellulite of ook wel een sinaasappelhuid genoemd, ontstaat vaak op de armen, benen, billen of op de buik en voornamelijk bij de vrouwen. Mannen kunnen hier echter ook last van hebben.

Voor veel mensen is cellulite een punt van schaamte. Maar wat veroorzaakt het? En nog belangrijker: hoe kom je er vanaf?

Wat veroorzaakt cellulite?

Cellulite wordt gevormd door een combinatie van vet en vocht. De huid oogt klonterig doordat het vet druk op het bindweefsel veroorzaakt. Hierdoor ontstaat cellulite. Het is gewoon normaal vet onder de huid. Het maakt niet uit of je groot, klein, dik of dun bent, iedereen kan er last van krijgen. Er zijn verschillende factoren die de vetvorming in de huid beïnvloeden en cellulite veroorzaken, namelijk:

 • Slechte eetgewoontes
 • Bijzondere diëten
 • Langzaam spijsvertering
 • Te weinig lichaamsbeweging
 • Veranderingen in je hormoonhuishouding
 • Uitdroging
 • Hoeveelheid lichaamsvet

Cellulite direct camoufleren

Op een donkere huid is het minder zichtbaar. Dus als je een lichte huid hebt, kan een zelfbruiner de oneffenheden en kuiltjes moeilijker waarneembaar maken. Er zijn andere manieren om van cellulite af te komen. Sommige werken beter dan andere.

Cellulite snel verwijderen

Je kunt cellulite verwijderen door de directe oorzaak aan te pakken, dit zijn de bindweefselstrengetjes. Dit bindweefsel trekt de huid naar beneden, waardoor er kuitjes zichtbaar zijn. Bij Falck Clinic in Amsterdam worden deze bindweefselstrengtjes tijdens de cellulite behandeling doorgesneden, waardoor de huid weer egaal wordt.

 

Cellulite langdurig voorkomen en verminderen

Voor een gezonde en strakke huid is het belangrijk dat je een gezonde levensstijl hanteert. Door middel van gezonde levensgewoontes houd je de huidt op de lange termijn ook strak. Hanteer hiervoor de onderstaande richtlijnen:

 1. Drink regelmatig water
 2. Eet voldoende groente en fruit, beperk de hoeveelheid zout en suiker in je voeding
 3. Sport regelmatig intensief
 4. Beweeg dagelijks

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden