Overwin je angst voor de tandarts

Geplaatst op

Je hoort en ziet het wel vaker gebeuren, mensen die bang zijn om naar de tandarts te gaan! Maar hoe komt het toch en waar begint de angst voor de tandarts? Het is namelijk zo onwijs belangrijk om je gebit te verzorgen. Als je gebit niet gezond is heb je niet alleen een niet goed uitziend gebit, maar kun je ook veel pijn ervaren, last krijgen bij eten en gaat je zelfvertrouwen snel omlaag. Oftewel, het is belangrijk om het gebit goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat je weer fijn en verzorgd in het leven gaat staan. Daarom bespreken wij graag waar de angst voor een tandarts vandaag komt en hoe je dit tegen kunt gaan.

Waar het begint

Een angst voor de tandarts wordt vaak gecreëerd in een vroeg stadium van je leven. Kinderen die ‘spookverhalen’ horen van anderen over de tandarts bijvoorbeeld. Het is dus belangrijk dat je de kinderen vroegtijdig laat wennen aan een tandarts en de voordelen goed benoemt. Ook is het natuurlijk zeer aan te raden om een goede opvoeding te geven in het goed onderhouden van het gebit van het kind. Laat kinderen zien hoe je je tanden op de juiste manier poetst en laat ze wennen aan de gewoontes ervan, zoals je tandenpoetsen voor het slapen gaan en als je wakker wordt. Als je begint bij het voorkomen, hoef je ook geen angst voor de tandarts te creëren. Voorkomen is beter dan genezen, zeggen ze ook wel eens.

Angsten, maar waarom?

Tuurlijk heb je het niet altijd in de hand en loop je wel eens de kans dat je gebit vanaf geboorte al niet sterk genoeg is. Je kunt dan al vroegtijdig in aanraking komen met tandproblemen. Als je bang bent voor de tandarts is dat natuurlijk erg vervelend. Vaak ontstaat angst voor de tandarts door angst voor pijn, terwijl er tegenwoordig goede verdovingen en ondersteuning zijn om dit tot wel 95% te verminderen. Ook hebben veel mensen moeite met controleverlies. Het is lastig om iemand toe te laten tot iets wat dicht bij jouw staat en van jou is. Een goede tandarts helpt je dan ook graag door dit proces.

Wat kan ik verwachten bij een tandartspraktijk?

Een tandarts zoals Studentist, de Tandarts in Amsterdam heeft al wat jaren ervaring, waardoor je eigenlijk wel zeker weet dat zij hun best voor je zullen doen. Als je het moeilijk vind om je angst er in te overwinnen is het verstandig om iemand mee te nemen in je vertrouwen kring. De tandarts kun je ook altijd op de hoogte stellen. Zij zullen de tijd voor je nemen en je op de hoogte stellen van de behandeling en de stappen die nodig zijn. Het zijn vriendelijke mensen die het beste met je voor hebben.

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden