Nooit meer bang voor de tandarts, hoe kan dat?

Geplaatst op

Met de komst van de angsttandarts wordt het voor bange mensen een stuk eenvoudiger om naar de tandarts te gaan. Ze mijden vaak de zorg van deze dentale expert waardoor eventuele problemen niet aangepakt worden. Dat zorgt voor meer en meer problemen. Daaraan is nu een einde gekomen. We vertellen je in deze blog hoe dat kan.

·        Rustgevende pil

Het lijkt een beetje Alice in Wonderland, maar het bestaat echt: een rustgevende pil die je angsten een afvlakt, waardoor de spanning zakt en je gewoon normaal kunt blijven liggen in de stoel zonder er welhaast uit te stuiteren.

·        Roes

Niet alleen met een rustgevende pil helpt de angsttandarts je door de bange momenten heen, ook met een roes daalt het stresslevel binnen no-time. Het is natuurlijk niet zo dat de angsttandarts een soort nachtapotheker is die lukraak met middelen aan komt zetten, maar het is juist een expert op het gebied van angst die goedgekeurde behandelmethodes gebruikt.

· Gesprekstechnieken en vertrouwen

Een van de belangrijkste middelen die de angsttandarts tot zijn of haar beschikking heeft, is zijn kennis en kunde van gesprekstechnieken. Zo kan er een band van vertrouwen tussen de patiënt en arts ontstaan. Dit kan al een hele boel stress wegnemen.

Conclusie

Is het tegenwoordig nog nodig om bang te zijn voor de tandarts. Het antwoord is nee: de tandarts van nu is niet mee dezelfde van 30 jaar geleden. Misschien heb je vervelende ervaringen van vroeger waar je nu de tandartsangst door hebt. Een afspraak maken met een hedendaagse angsttandarts zal je al vlot doen inzien dat het niet nodig is om angst te hebben voor de behandeling. Daarnaast zijn er allerlei hulpmiddelen waarmee je angst te beteugelen is en grotendeels kan verdwijnen. En wees gerust: je hobby hoeft het niet te worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden