Nazorg na een cosmetische ingreep

Geplaatst op

Je hebt een cosmetische of reconstructieve ingreep ondergaan. Nu is het van belang om goed te letten op de zaken omtrent het herstel van de ingreep. In deze blog kun je meer lezen over zorgvuldige nazorg.

Je arts heeft je ongetwijfeld al instructies gegeven voor de onmiddellijke zorg die je nodig hebt na je cosmetische ingreep. Maar cosmetische chirurgie is niet zoals andere operaties. De follow-up houdt in dat jij en je arts zich ertoe verbinden om je nieuwe look zo lang mogelijk te behouden. De specifieke nazorg die je nodig hebt, hangt af van het type cosmetische ingreep dat je hebt ondergaan, je leeftijd, je levensstijl en je verwachtingen.

Wat je kunt verwachten met vervolgbehandeling

Het is mogelijk dat je een cosmetische vervolgoperatie nodig hebt om een probleem te corrigeren dat voortvloeit uit de eerste operatie, zoals een gescheurd borstimplantaat. Het is ook mogelijk dat je een vervolgoperatie nodig hebt als je niet tevreden bent met de eerste resultaten.

Houd er rekening mee dat het enkele weken of zelfs maanden kan duren voordat je je nieuwe uiterlijk nauwkeurig kunt beoordelen. Zorg ervoor dat je jezelf voldoende tijd geeft om te genezen van de procedure die je had voordat je de resultaten analyseert.

Om je te helpen met de nazorg, zijn hier vragen om aan je chirurg te stellen:

  • Hoe lang gaat mijn nieuwe look mee? Als ik injecties heb gehad, hoe vaak moet ik dan nieuwe injecties krijgen om het uiterlijk te behouden?
  • Wanneer moet ik beginnen na te denken over eventuele vervolgoperaties voor cosmetische ingrepen die ik nodig kan hebben?
  • Als ik een facelift, een halslift of een ander type gezichtslift heb gehad, moet ik het dan op een gegeven moment weer laten doen?
  • Wat zijn de gevolgen van deze operaties voor mijn verzekering? Zullen mijn premies stijgen en zal mijn toekomstige dekking worden beïnvloed? Wat zijn de gevolgen van dit soort operaties voor de verzekering van andere patiënten?

 

Je hebt gekozen voor cosmetische chirurgie om je leven en je uiterlijk te verbeteren. Het is dus belangrijk om alle zorgen die je hebt met je arts te bespreken.

Verschillende Nederlandse specialisten

In Nederland zijn er verschillende specialisten waar je terecht kunt voor je cosmetische ingreep. Wij raden in het bijzonder de specialisten van Cosmed Kliniek aan. Zij zijn gespecialiseerd in borstvergroting, facelift, ooglidcorrectie en meer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden