Gewoontes die slecht zijn voor je gebit

Geplaatst op

Kauwen op potloden

Kauw je ooit op je potlood als je je concentreert op werk of studie? Net als bij het knarsen op ijs, kan deze gewoonte ervoor zorgen dat de tanden afbreken of barsten. Suikervrije kauwgom is een betere optie wanneer je de behoefte voelt om te kauwen. Het zal de speekselstroom op gang brengen, die de tanden sterker kan maken en beschermen.

Koffie drinken

De donkere kleur en zuurtegraad van koffie kan na verloop van tijd leiden tot vergeling van de tanden. Gelukkig is het een van de gemakkelijkste vlekken om te behandelen met verschillende bleek methoden. Praat met de tandarts als je je zorgen maakt over verkleuring van je tanden.

Roken

Sigaretten en andere tabaksproducten kunnen tanden en kiezen vlekken geven en ervoor zorgen dat ze eruit vallen als gevolg van tandvleesaandoeningen. Tabak kan ook mond-, lippen- en tongkanker veroorzaken. Als je op zoek was naar nog een reden om te stoppen, denk dan aan je glimlach.

Het drinken van rode wijn

De zuren in wijn eten weg bij het tandglazuur, waardoor ruwe plekken ontstaan die tanden kwetsbaarder maken voor vlekken. Rode wijn bevat ook een diep pigment, chromogenen en tannines, die ervoor zorgen dat de kleur aan de tanden blijft kleven. Deze combinatie maakt het gemakkelijk voor de rode kleur van de wijn om bij je te blijven lang nadat je glas leeg is.

Witte wijn drinken

Je zou kunnen denken dat witte wijn je tanden zou sparen. Maar de zuren verzwakken het glazuur nog steeds, waardoor de tanden poreus en kwetsbaar zijn voor vlekken van andere dranken, zoals koffie. Door met water te spoelen na het drinken of tandpasta te gebruiken met een mild witmakend middel kunnen de vlekken van rode en witte wijn bestreden worden.

Het openen van dingen met je tanden

Het openen van flessendoppen of plastic verpakkingen met je tanden kan handig zijn, maar dit is een gewoonte die tandartsen aanraden. Het gebruik van je tanden als gereedschap kan ervoor zorgen dat ze barsten of afbrokkelen. Houd in plaats daarvan een schaar en flessenopeners bij de hand. Je tanden mogen alleen worden gebruikt voor het eten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden