Fillers: informatie en alternatieven voor fillers

Geplaatst op

Fillers zijn stoffen die helpen om plooien, littekens en rimpels tegen te gaan en te laten verdwijnen. Ook worden fillers toegepast om het gezicht te accentueren op bepaalde plekken, zoals jukbeenderen en de lippen.

Wat zijn de toepassingen van fillers?

Injectables of fillers worden met meer of minder succes toegepast voor verschillende cosmetische doeleinden:

  • Fronsrimpels
  • Mondhoekrimpels
  • Rimpeltjes rond de lippen
  • Kraaienpootjes
  • Ingevallen wangen
  • Vergroten van de lippen
  • Littekens door acné
  • Andere littekens in het gelaat

Welke type fillers zijn er op de markt?

Fillers zijn over het algemeen in 2 groepen te verdelen. Afbreekbare fillers en niet-afbreekbare fillers. Deze permanente fillers worden in Nederland niet meer gebruikt vanwege de complicaties. Afbreekbare fillers zijn in verhouding dus duurder en houden hun effect minder lang (zo’n 3 tot 9 maanden), maar zijn veiliger en zorgen voor minder complicaties.

Afbreekbaar zijn:

  • Collageen (bijvoorbeeld Zyderm, Zyplast)
  • hyaluronzuur (bijvoorbeeld Restylane, Perlane)

Niet afbreekbaar zijn:

  • Polymethyl-methacrylaat (bijvoorbeeld Artecoll)
  • Hydrofiel polyacrylamide (bijvoorbeeld Aquamid)

Hoe gaat een filler behandeling in zijn werk?

Een filler behandeling wordt gedaan door een cosmetisch specialist, die gebruik maakt van injectiespuitjes die kant-en-klaar worden geleverd door de fabrikant. De specialist ontsmet de huid waar de filler wordt aangebracht, waar vervolgens de filler door middel van een naald wordt ingespoten.

Zijn er alternatieven voor fillers?

Er zijn bij fillers verschillende bijwerkingen beschreven waarvan de meesten betrekkelijk zeldzaam zijn. Een deel van de mogelijke bijwerkingen is afhankelijk van het product zelf (allergie bijvoorbeeld) een ander deel is afhankelijk van de kennis en kunde van de behandelend arts. Tot de bijwerkingen kunnen worden gerekend: allergische reacties, bloedingen en blauwe plekken, infecties, beschadiging van zenuwen en ontstekingsreacties. Daarnaast bestaat natuurlijk ook altijd het risico dat de filler plaatselijk teveel, te weinig of niet precies op de goede plaats wordt aangebracht.

In de zomer van 2011 werd door de inspectie voor de volksgezondheid nog gewaarschuwd voor de mogelijkheid van bijwerkingen van fillers van een bepaalde fabrikant van relatief goedkope fillers. Kies daarom altijd voor de bekende en kwalitatief goede merken fillers!

Laat U voorafgaand aan de behandeling goed voorlichten bij meerdere klinieken. Informeer ondermeer naar de ervaring met het gebruik van fillers bij de dermatoloog of plastisch chirurg die de behandeling uitvoert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden