De voordelen van een darmspoeling

Geplaatst op

Een darmspoeling veroorzaakt een belangrijke reactie in het hele lichaam, waardoor het bloed, de organen en de weefsels gezuiverd worden. De dikke darm speelt een belangrijke rol in de vertering en is hierdoor een goede plek om schadelijke stoffen uit je systeem te krijgen.

De darmflora

Een gemiddeld persoon heeft tussen de 2 à 6 kg verdichte materie en giftig afval in de dikke darm. Deze schadelijke stoffen zitten in de dikke darm, waardoor ze weer opgenomen kunnen worden in de bloedbaan en in de weefsels en organen van het lichaam. Ook kan een ophoping van afval een goede spijsvertering tegenwerken, als ook de opname van voedingsstoffen en afvalverwijdering blokkeren. Het afval biedt een uitstekende voedingsbodem voor bacteriën en parasieten. Een darmspoeling zal deze slechte toxines, bacteriën, schimmels en parasieten elimineren en wegspoelen. Colon hydrotherapie kan worden beschouwd als een verjongingskuur voor je lichaam.

Peristaltiek

De opbouw van giftig afval verzwakt de dikke darm en schaadt de functie ervan.  Het voorzichtig vullen en legen van de dikke darm kan de peristaltische (natuurlijke spiercontractie) activiteit verbeteren, wat bijdraagt tot een efficiënte verwijdering van afvalmateriaal.

Vervorming van de darm

Na verloop van tijd zal de natuurlijke vorm van een aangetaste dikke darm vervormd raken, waardoor nog meer problemen zullen ontstaan. De zachte waterwerking en massagetechnieken van de therapeut helpen om smalle vernauwingen te elimineren. Na een reeks van darmspoelingen, begint de dikke darm geleidelijk aan zijn natuurlijke vorm terug te krijgen.

Stimulatie van Reflexpunten

Elk systeem en orgaan van het lichaam is verbonden met de dikke darm door middel van reflexpunten. Hydrotherapie stimuleert deze reflexpunten, waardoor de bijbehorende lichaamsdelen beter reageren op signalen uit de darm. Op deze manier is een darmspoeling vergelijkbaar met reflexologie.

Elk weefsel in het lichaam wordt gevoed door bloed, waarmee voedingstoffen worden aangevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Het bloed wordt gevoed door de darmen, wanneer de dikke darm vervuild is, zal ook het bloed vervuild raken. Een darmspoeling geeft dus een positieve stimulans aan heel het lichaam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden