De tien populairste plastische chirurgie behandelingen

Geplaatst op

Er zijn een groot aantal behandelingen mogelijk op het gebied van cosmetische of plastische chirurgie. Deze variëren van zeer ingrijpende behandelingen, zoals borstvergrotingen en -verkleiningen tot minimaal invasieve procedures, zoals botox. Over het algemeen is het aantal uitgevoerde behandelingen vooral minimaal invasief. Zo kwam aan bijna 16 van de 17,5 miljoen behandelingen in de Verenigde Staten in 2017 geen operatie te pas. In deze blog maken dit onderscheid ook en beginnen we met de vijf populairste ingrijpende behandelingen.

Top 5 populairste ingrijpende behandelingen

5. Buikwandcorrectie

Op vijf zien we het verwijderen van overtollig buikvet en huid evenals het herstellen van verzwakte of beschadigde buikspieren.

4. Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is ook al jaren een populaire behandeling en wordt gedaan hangende huid weer strak te trekken en kunnen ook helpen met het terugdraaien van wallen onder de ogen.

3. Neuscorrectie

De derde plaats is voor de neuscorrectie. Dit blijft een behandeling waar mensen over het algemeen zeer tevreden over zijn. Dit komt omdat mensen die deze behandelingen kiezen vaak al jaren niet lekker in hun vel zitten en de resultaten van de behandelingen (vrijwel altijd) uitstekend zijn.

2. Liposuctie

Het weghalen van vet door middel van liposuctie is ook al jaren enorm populair in de wereld van plastische chirurgie. Dit is vooral te danken aan het relatieve gemak van de ingreep en het direct zichtbare resultaat.

1. Borstvergroting en -verkleining

Op nummer één vinden we de borstvergroting en -verkleining. Naast het vergroten van de borsten door middel van implantaten of door verplaatsing van vet wat elders in het lichaam zit is de populariteit van borstverkleiningen enorm toegenomen. Mede doordat te grote borsten veelal fysieke en emotionele klachten kunnen veroorzaken.

Top 5  populairste minimaal invasieve behandelingen

5. Microdermabrasie

Ook wel ‘intensive peeling’ genoemd. Door middel van de huid vacuüm te zuigen en tegelijkertijd micro-kristallen ertegenaan te spuiten kun je dode huidcellen verwijderen, wat voor een jongere en mooiere huid zorgt.

4. Laserontharing

Het verwijderen van haren met lasers is nog steeds extreem populair, ook al is het aantal uitgevoerde behandelingen de laatste jaren wel afgenomen.

3. Chemische huidvernieuwing

Dit is misschien wel de minst invasieve behandeling die nog als cosmetische ingreep wordt gezien. Door middel van een chemische oplossing op je lichaam aan te brengen wordt de beschadigde toplaag van je huid verwijderd.

2. Fillers

Het opvullen van rimpels en lippen, meer geaccentueerde kaaklijnen etc. draait ook al jaren mee in de top als het gaat om populairste behandelingen.

1. Botox

De nummer één positie is al jaren bezet door Botuline Toxine. Ideaal om rimpels te verwijderen door middel van het ontspannen van het blokkeren van de zenuwen die de spieren laten aanspannen. Tevens helpt het ook tegen fronslijnen, tandenknarsen en zelfs migraine.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden