Chiropractische zorg voor rugpijn

Geplaatst op

Chiropractoren maken gebruik van het behandelen van de ruggegraat en andere alternatieve behandelingen, waarbij de theorie is dat een goede uitlijning van de spier- en skeletstructuur van het lichaam, met name de wervelkolom, het lichaam in staat zal stellen zichzelf te genezen zonder chirurgie of medicatie. Manipulatie wordt gebruikt om de mobiliteit van gewrichten te herstellen die beperkt worden door weefselbeschadiging veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis, zoals vallen, of repetitieve stress, zoals het zitten zonder de juiste ondersteuning van de rug. Chiropractie wordt voornamelijk gebruikt als een alternatief voor pijnbestrijding voor spieren, gewrichten, botten en bindweefsel, zoals kraakbeen, ligamenten en pezen. Het wordt soms gebruikt in combinatie met conventionele medische behandelingen.

Wat houdt chiropractie voor rugpijn in?

Een chiropractor neemt eerst een medische voorgeschiedenis op, voert een lichamelijk onderzoek uit en kan gebruik maken van laboratoriumtests of diagnostische beeldvorming om te bepalen of de behandeling geschikt is voor uw rugpijn. Het behandelplan kan een of meer handmatige aanpassingen omvatten waarbij de arts de gewrichten manipuleert, met behulp van een gecontroleerde, plotselinge kracht om het bereik en de kwaliteit van de beweging te verbeteren. Veel chiropractoren nemen ook voedingsadviezen en oefeningen/rehabilitatie op in het behandelplan. De doelstellingen van de chiropractische zorg omvatten het herstel van de functie en het voorkomen van blessures naast de verlichting van de rugpijn.

Wat zijn de voordelen en risico’s van chiropractische zorg?

De ruggengraatmanipulatie en de chiropractische zorg worden over het algemeen beschouwd als een veilige, effectieve behandeling voor acute lage rugpijn, het type plotselinge verwonding dat het gevolg is van het verplaatsen van meubilair of het aanpakken van de pijn. Acute rugpijn, die vaker voorkomt dan chronische pijn, duurt niet langer dan zes weken en wordt meestal beter op zichzelf. Onderzoek heeft ook aangetoond dat chiropractie nuttig is bij de behandeling van nekpijn en hoofdpijn. Bovendien kunnen artrose en fibromyalgie reageren op de matige druk die zowel door chiropractors als door mensen die diepe weefselmassage uitvoeren, wordt uitgeoefend.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden