6 Tips om je tanden mooi wit te houden

Geplaatst op

Benieuwd wat je zelf kunt doen om je tanden mooi en natuurlijk wit te houden? Volg de 6 tips in deze blog! Als je ze allemaal opvolgt, dan zorg je ervoor dat je voor een langere tijd zult kunnen genieten van een mooiere en wittere glimlach.

1. Poets je tanden dagelijks

Er is niets effectiever om je tanden mooi en gezond te houden dan een goede mondhygiëne. Verkleuring van de tanden is te wijten aan het voedsel en de dranken die je eet en drinkt. Residuen bedekken het glazuur en vlekken op het oppervlak. Voor koffie- en theedrinkers kunnen de effecten erger zijn. Idealiter zou je na elke maaltijd moeten poetsen, maar dit advies wordt bijna nooit opgevolgd.

2. Eet appels

Het kauwen van fruit is als het schoonvegen van je tanden. Appels, peren of wortelen hebben een schurende werking die het tandoppervlak voorzichtig reinigt. De reinigende werking is zo zacht, dat het niet van invloed is op het glazuur.

3. Floss je tanden

Flossen kan moeilijk zijn. De meeste mensen poetsen gewoon hun tanden. Wat de meeste mensen niet weten is dat flossen ook essentieel is voor de mondhygiëne. Het verwijdert voedselresten die uw handige tandenborstel niet kan bereiken. Overtollige voedseldeeltjes stimuleren de groei van bacteriën, die een slechte adem en tandvleesaandoeningen veroorzaken. Gewone mond- en tandproblemen kunnen worden voorkomen door een goede mondhygiëne, waarbij je je tanden moet poetsen en flossen.

4. Eet meer kaas

Het lijkt onwaarschijnlijk dat kaas kan helpen, maar er zijn aanwijzingen dat kleine hoeveelheden kaas tandbederf kunnen voorkomen en een goede gezondheid van het glazuur kunnen bevorderen. Naast kaas wordt er ook melding gemaakt van melk en yoghurt om de tanden gezond te houden, omdat ze calcium en fosfor bevatten, mineralen die het glazuur vormen.

5. Kauwgom

Suikervrije kauwgom is op twee manieren geweldig. Ten eerste bevorderen ze de speekselvorming, wat de bacteriële populatie in de mond controleert. Ten tweede voorkomen ze plakvorming, maar dat tandvlees gooien als je een sollicitatiegesprek geeft of een conferentie bijwoont.

8. Tandarts

Je dient elke 6 maanden een afspraak te maken voor een reinigingssessie bij je mondhygiënist of je tandarts. Als je de kleur van je tanden wil verbeteren, bieden de meeste tandklinieken een whitening procedure aan. Er zijn ook verschillende producten bekend om de tanden te bleken, maar het is het beste om je tandarts te vragen voordat je ze probeert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Door proactief te werken aan een goede gezondheid kunnen mensen tijd en geld besparen, hun algemene gezondheid en levenskwaliteit verbeteren en de druk op de gezondheidszorg verminderen. Geef dus prioriteit aan je gezondheid en investeer vandaag nog in preventieve maatregelen!

Contactgegevens

Via info @ medischnetwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden